Laptop of computer traag?

TRAAG

Een trage computer kan zelfs de eenvoudigste klusjes tot een heel gedoe maken. Gelukkig zijn er genoeg dingen die dit probleem kunnen verhelpen!

 

Voordat u dit gaat doet maak wel een back-up en heeft u te weinig kennis laat ons u helpen!!

Harddisk Computerhulp Osterbeek
Notebook stofvrij maken Computerhulp Oosterbeek
Tips Computerhulp Oosterbeek
Trage notebook Computerhulp Oosterbeek

VERSCHILLENDE FACTOREN TRAGE PC/NOTEBOOK

Er zijn verschillende factoren die een trage pc kunnen veroorzaken. Het besturingssysteem moet de bronnen van je computer beheren (geheugen, schijfruimte, verwerkingskracht) tussen alle programma’s die erop draaien, dus er zijn een groot aantal dingen die de prestaties van jouw computer kunnen verminderen. De belangrijkste oorzaken van een trage computer komen meestal neer op een inefficiënt gebruik van de bronnen van de pc.

Hier zijn enkele van de dingen die ervoor kunnen hebben gezorgd dat je computer zo traag is geworden:

Een tekort aan RAM (Random Access Memory)

Geen schijfruimte meer (HDD of SSD)

Oude of gefragmenteerde harde schijf

Te veel achtergrondprogramma’s

Te veel opstartprogramma’s

Achterstand in Windows of driver updates

Malware of virussen

Speciale effecten en visuele functies

 

 

Trage notebook Computerhulp Oosterbeek

SNELHEID

Als de snelheid van jouw computer niet is wat hij zou moeten zijn, is het eerste wat je kunt proberen de computer opnieuw op te starten.

Het besturingssysteem wijst ruimte in het RAM toe voor programma’s wanneer deze op je computer worden uitgevoerd. Jouw RAM zal uiteindelijk vol raken, waardoor de computer langzamer wordt omdat het besturingssysteem in plaats daarvan het wisselbestand gaat gebruiken.

Het wisselbestand is een bestand op jouw schijf dat je besturingssysteem gebruikt voor gegevens die momenteel door programma’s worden gebruikt, wanneer jouw RAM (dat normaal voor dat doel wordt gebruikt) ruimte tekort komt. Aangezien harde schijven en zelfs de veel snellere SSD’s langzamer zijn dan RAM, zal de computer aanzienlijk vertragen wanneer hij zijn toevlucht neemt tot het gebruik van het wisselbestand.

Gewoon programma’s sluiten die op de computer draaien helpt, maar de computer opnieuw opstarten zorgt er ook voor dat hij op een aantal andere manieren wordt ververst. Het zorgt ervoor dat programma’s niet op de achtergrond blijven draaien, maakt het mogelijk Windows-updates te installeren, en kan een aantal bugs verhelpen waar je misschien last van hebt, zoals geheugenlekken, die ervoor zorgen dat programma’s veel meer RAM opslokken dan nodig is.

Als je merkt dat toepassingen automatisch opstarten nadat je jouw computer opnieuw hebt opgestart, kunnen de prestaties van jouw pc te lijden hebben onder opstartprogramma’s.

 

Snelheid Computerhulp Oosterbeek

MAAK UW HARDE SCHIJF SCHOON

Wanneer het geheugen van jouw harde schijf vol is, vertraagt dit je computer omdat het besturingssysteem niet genoeg vrije ruimte heeft om adequaat te werken. Jouw besturingssysteem heeft ruimte nodig om het wisselbestand te gebruiken, fragmentatie te voorkomen en tijdelijke bestanden aan te maken.

Om ervoor te zorgen dat jouw computer niet traag wordt door een volle harde schijf, moet je ervoor zorgen dat er minstens 500MB (megabytes) schijfruimte beschikbaar is. Je kunt controleren hoeveel vrije ruimte je hebt door Bestandsbeheer te openen en op ‘Deze pc’ te klikken in de linker navigatiebalk. Het hoofdschijf heet normaal gesproken ‘Windows (C:)’, maar als je andere schijven hebt, kun je in dit scherm ook zien hoeveel ruimte ze hebben

Zelfs als je meerdere schijven hebt, kun je er het beste voor zorgen dat elke afzonderlijke schijf een buffer van 500 MB heeft, zodat het besturingssysteem de bestanden op de schijf beter kan beheren.

 

Harddisk Computerhulp Osterbeek

NOG MEER TIPS

Hier zijn enkele tips om de schijf op te schonen en de prestaties van jouw pc te verbeteren:

Leeg de prullenbak.

Verwijder ongewenste programma’s.

Schoon de map Downloads op.

Zoek en verwijder tijdelijke bestanden.

Wis de cache en cookies van je webbrowser.

Cookies uit browser verwijderen

Defragmenteer uw harde schijf

Schakel achtergrondprogramma’s uit

Dit waren een aantal tips om jouw trage computer hopelijk wat sneller te maken.

Neem dan gerust contact met ons op, Wij helpen u graag deskundig.

Tips Computerhulp Oosterbeek

WIJ VERHELPEN TRAGE PC OF LAPTOPS OOK IN U OMGEVING!

Translate »